Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Skandalista Ferrucci dostal mastnou pokutu

Skandalista Ferrucci dostal mastnou pokutu

A možná zaplatí ještě více

Pořádně do kapsy bude muset sáhnout Santino Ferrucci, nebo spíše jeho povedený tatínek. Skandály proslavený bývalý pilot F2 nuceně zaplatí svému bývalému týmu Trident více jak půl milionu eur.

Milánský soud řešil žalobu Tridentu na Ferrucciho a firmu jeho otce Michaela, která figurovala coby finanční ručitel. Tribunál dal stáji ve všem za pravdu a žalovanou stranu odsoudil k úhradě částky 502 000 eur spolu s úroky z prodlení a soudními výlohami.

Jde o smluvní pokutu za nedodržení hmotných závazků, které Ferrucciové vůči italské ekipě měli. Veškeré nároky Tridentu však podle slov jeho advokáta ještě zdaleka nejsou uspokojeny, takže další právní kroky lze očekávat.

 

Santino Ferrucci se do F2 asi už nikdy nevrátí

 

Ferrucci byl z Tridentu vyhozen v létě po závodě v Silverstone. V dojezdovém kole bezdůvodně a úmyslně naboural svého týmového kolegu Arjuna Mainiho. Toho navíc spolu se svým tátou častoval rasistickými urážkami. Už předtím jel z padoku na rošt jen v ponožkách a s mobilem v ruce.

Za prohřešky dostal od FIA distanc na dva následující podniky a Tridentu s ním došla trpělivost. Zvláště, když i jeho platební morálka byla víc než mizerná.

Zajímavé je, že navzdory všem těmto malérům si ho Haas podržel jako svého testovacího jezdce ve F1, i když jeho služeb nijak aktivně nevyužívá.