Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Albon kašle na podepsanou smlouvu

Albon kašle na podepsanou smlouvu

DAMS do něj investoval a teď zůstal s prázdnýma rukama

Ve při se ocitli Jean-Paul Driot a Helmut Marko. Šéf týmu Nissan e.dams ve formuli E se cítí být podveden ohledně angažmá jezdce Alexandera Albona.

Jak jsme již oznámili, stáj, která v elektrickém šampionátu nahradila Renault, uzavřela s thajským závodníkem tříletou smlouvu. V sestavě nahradil Nicolase Prosta, jehož výkonnost šla v minulém ročníku prudce dolů. Driot si mnul ruce, protože věděl, co Albon dokáže. Vždyť ve F2 jezdí v jeho ekipě DAMS.

Nesmírně se proto podivil a vzápětí rozčílil, když mu Albon oznámil, že je v kontaktu s Markem, jenž ho láká do Toro Rosso. Navíc se tak stalo bezprostředně před začátkem předsezonních testů ve Valencii. Dva dny tak musel Sébastien Buemi zastávat všechnu práci sám, což šlo samozřejmě jen zčásti. Teprve na poslední seanci se podařilo sehnat jako záskok Olivera Rowlanda.

 

Sébastien Buemi si ve Valencii zajezdil víc, než asi sám čekal

 

„Jsme z toho všichni extrémně frustrováni,“ prohlásil rozezlený Driot. „Přišlo to jako blesk z čistého nebe. DAMS toho udělala pro Alexandera Albona mnoho, aby mohl pokračovat v kariéře. Mám tím na mysli i finanční pomoc. Dali jsme mu k dispozici dobré auto, když předtím v ART nepodával žádné výjimečné výkony. Teprve u nás naplno rozvinul svůj potenciál.“ V současnosti je Albon jediným, kdo ještě může zkřížit cestu Georgea Russella za titulem ve F2.

Když jsme ho vytáhli z bláta, vylepšili jeho image, zjeví se najednou doktor Marko s tím, že má zájem o Albona,“ pokračoval ve svých stížnostech Driot. „Zeptejte se slepého, jestli chce vidět. A totéž se dá vztáhnout na každého závodníka a jeho vstup do F1. Teď se snažíme s Toro Rosso vyjednávat. Samozřejmě, že vrcholný management Nissanu z toho není dvakrát nadšený. Pokoušíme se najít řešení, jenže co s klukem, který nehodlá za nás nastupovat? Jasné je ovšem, že s ním máme platný kontrakt.

Že by se tedy rýsovala nějaká kompenzace? Brendon Hartley bude nejspíše volný…