Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

HWA si jako rezervistu najalo Juncadellu

HWA si jako rezervistu najalo Juncadellu

Někdejší mistr F3 se vrací do monopostů

HWA Racelab doplnil svoji sestavu pro nadcházející ročník formule E. Ke kmenovým jezdcům Stoffelu Vandoorneovi a Garymu Paffettovi přichází jako testman a rezervista Daniel Juncadella.

Nejde o žádného zakřiknutého nováčka. Než se na pět let upsal Mercedesu v DTM, vyhrál v roce 2011 prestižní VC Makaa F3 a v následující sezoně evropský šampionát této kategorie spolu s Masters v Zandvoortu. Ani to mu však nepomohlo, aby mohl pokračovat v kariéře v monopostech. Na chleba si tak vydělával kromě DTM také s gétéčky a ve vytrvalostních kláních.

Jsem týmu velmi vděčen, že můžeme pokračovat v naší spolupráci. Je to pro mě zatím neznámé dobrodružství, kdy se budeme hodně učit, a každá pomoc bude dobrá. Doufám, že mě Stoffel, Gary a inženýři v mé nové roli podrží a já splním očekávání, která jsou do mě vkládána,“ je přesvědčen Španěl.

Juncadella se nicméně s elektrickou formulí druhé generace již seznámil v rámci předsezonních testů ve Valencii: „Velmi cenná zkušenost! Se stájí jsem hned našel společnou řeč a jsem zvědavý, jak dopadne náš společný debut v Rijádu.