Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Gasly udělal vše správně

Gasly udělal vše správně

Toro Rosso: Bod je málo

Pierre Gasly navzdory startu z chvostu pole i nižšímu výkonu starší pohonné jednotky Hondy ukořistil jeden bod za desáté místo. Potěší, ale jezdci konkurenčního Sauberu jich získali dohromady osm a Toro Rosso se v závěru sezony ocitá na nelichotivém předposledním místě Poháru konstruktérů.

"Co se týče mého závodu, z desátého místa a bodu mám skvělý pocit. Kvůli penalizaci jsme startovali z poslední pozice, takže dostat se do první desítky nebylo jednoduché. Po pár náročných závodech tento bod potěší každého v týmu. Ve voze jsem se cítil dobře, na trati jsem si zabojoval a vybrali jsme správnou strategii, takže jsme asi udělali všechno správně," pochválil svůj tým Gasly (10. místo).

Brendon Hartley také jezdil se starší verzí pohonné jednotky, ale alespoň se vyhnul penalizaci za použití nových dílů. Po startu se však nevyhnul probrzdění pneumatik, což si vyžádalo jejich okamžitou výměnu. Nakonec se do cíle dotrápil na 16. místě, za ním zůstaly pouze vozy nezvykle pomalého haasu.

"Měl jsem dobrý start," hledá pozitiva Hartley (16. místo). "Ve čtvrté zatáčce byl chaos, někdo se přede mě natlačil těsně před brzdným bodem, zablokoval jsem kola a probrzdil plošku na svých superměkkých pneumatikách. Bohužel jsme je museli po prvním kole vyměnit, čímž se v podstatě začal můj jednozastávkový závod. Myslím, že to byl solidní závod a že jsem s pneumatikami pracoval dobře. Tvrdě jsem se bránil proti Oconovi a je smutné, že jsem za naši kolizi dostal pětisekundovou penalizaci. Nebýt penalizace a poškození vozu, tak jsem mohl být desátý a bez probrzdění pneumatik bych byl ještě více vpředu. Rychlost byla velmi povzbudivá, ale výsledek je tak trochu zklamáním."

Take zase nic...