Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Honda má být 10 kilowattů za Mercedesem

Honda má být 10 kilowattů za Mercedesem

S tím by Red Bull mohl bojovat o titul

Možná je to až přehnaně optimistické, ale Helmut Marko tvrdí, že Red Bull by příští rok mohl být v boji o mistrovský titul. Honda prý dělá mílové skoky ve výkonu a aerodynamici Red Bullu se s chutí pustili do vývoje zcela nových křídel, jelikož příští rok se bude závodit podle přísnějších technických pravidel. To by mohlo samo o sobě zatřást hierarchií F1 z posledních dvou let.

"Už máme čísla z aerodynamického tunelu a nová křídla nám dodávají optimismus," řekl Marko v rozhovoru pro auto motor und sport. "Očekáváme, že Honda bude pouze 10 kilowattů (13,5 koňské síly) za Ferrari a Mercedesem. To bychom dokázali vykompenzovat dobrým šasi."

O tom, že za zaostávání za Mercedesem a Ferrari může pouze pohonná jednotka Renaultu, Marko vůbec nepochybuje. Nejnovějším důkazem má být vítězství Maxe Verstappena v Mexiku, kde řídký vzduch zmenšuje rozdíly ve výkonu motorů a kde vyhrál i vloni.

"Nikdo tomu nechce věřit, ačkoli to říkám pořád. Brazílie bude pro nás horší, protože jsou tam rovinky se stoupáním do kopce. Ale počkejte, co předvedeme v Abú Zabí. Zdá se, že momentálně jsme velmi rychlí," uvedl Marko.