Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Fernando Alonso zamířil do formule Renault

Fernando Alonso zamířil do formule Renault

Deset týmů se přihlásilo do Eurocupu

Do příštího ročníku Eurocupu formule Renault se přihlásilo deset týmů. Seznam byl uzavřen 14. listopadu a obsahuje stáje ze sedmi evropských zemí.

Mezi nimi je sedm týmů, které se zapojily do šampionátu již v roce 2018, včetně R-ace GP. Držitel titulů v klasifikaci jezdců i týmů bude bojovat proti jiným předním soupeřům v této kategorii: Josef Kaufmann Racing, JD Motorsport a Tech 1 Racing.

Zároveň jsou ve startovní listině tři nováčci: BhaiTech Racing, FA Racing by Drivex et M2 Competition. BhaiTech Racing patřil mezi špičkové týmy v italské F4, M2 Competition získala úspěchy na Novém Zélandu. FA Racing od společnosti Drivex je aktivní v kartingu a F4. Za iniciálami je schované jméno španělského šampiona Fernanda Alonsa, dvojnásobného mistra světa formule 1 s Renaultem.

Účast svého týmu v Eurocupu formule Renault komentoval Fernando Alonso slovy: „Je skutečnou ctí vidět tým FA Racing by Drivex od sezony 2019 v této společnosti. Formule Renault vychovala některé z mých nejtvrdších konkurentů. To zdůrazňuje, jak extrémně konkurenceschopná je úroveň výchovy mladých jezdců v tomto seriálu. Po startu FA Racingu v kartingu, e-sportu a závodech monopostů představuje formule Renault logické pokračování našeho vývoje. Příchod nového vozu byl příležitostí k zahájení tohoto nového dobrodružství na rovnocenné úrovni. Osobně se těším na pokračování spolupráce s Renaultem.“

Seznam týmů po ročník 2019:

Arden Motorsport (Velká Británie)

AVF by Adrián Vallés (Španělsko)

BhaiTech Racing (Itálie)

FA Racing by Drivex (Španělsko)

JD Motorsport (Itálie)

Josef Kaufmann Racing (Německo)

MP Motorsport (Nizozemsko)

M2 Competition (Belgie)

R-ace GP (Francie)

Tech 1 Racing (Francie)