Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Flörschová si při nehodě v Makau zlomila páteř

Flörschová si při nehodě v Makau zlomila páteř

Vítězem velké ceny se stal Ticktum

Vítězem VC Makaa F3 se stal devatenáctiletý Brit Daniel Ticktum. Obhájil tak své loňské prvenství. Jeho triumf byl ovšem zastíněn těžkým zraněním, které utrpěla Sophia Flörschová.

Jediná žena ve startovním poli z neznámých příčin vletěla v zatáčce Lisboa do svodidel a následně kolidovala s jedním ze soupeřů. Její auto se vzneslo, prorazilo ochrannou bariéru a dopadlo na stanoviště traťových komisařů. Dva z nich a dva fotografové přitom přišli k úhoně. K jak vážné, dosud není známé.

Sama Flörschová má podle prvních zpráv zlomenou páteř. Je bohudík při vědomí a zítra bude operována. Dokonce už oslovila svoje fanoušky prostřednictvím twitteru. 

Ještě ne osmnáctiletá pilotka týmu Van Amersfoort Racing má za sebou dvě sezony v německém šampionátu F4, přičemž loni dvakrát dojela třetí. Letos postoupila do ME. V něm se jí už zdaleka tak nedařilo a vybojovala jediný bod.

Na stupních vítězů zleva Eriksson, Ticktum a Fenestraz

Závod byl na více než hodinu přerušen a po restartu musel být předčasně ukončen kvůli nastupující tmě. Ticktum udržel výhodu pole position. Na druhé místo se po pěkném předjížděcím manévru na Sachu Fenestraze dostal Joel Eriksson. Spolufavorit Mick Schumacher byl odmávnut jako pátý.

Prožil jsem perfektní víkend,“ pochvaloval si Ticktum. „Musel jsem se vypořádat s řadou nečekaných situací. Bylo to náročné, ale dokázal jsem zůstat v klidu. Když jsem jel v Makau poprvé, zjistil jsem, že trať je fenomenální. Teď jsem si ji doslova zamiloval.

Výsledky:

1. Dan Ticktum (GB, Motopark Academy), 2. Joel Eriksson (S, Motopark Academy) +1,208, 3. Sacha Fenestraz (F, Carlin) +2,505, 4. Jake Hughes (GB, Hitech GP) +3,521, 5. Mick Schumacher (D, SJM Theodore Racing by Prema) +4,542, 6. Ralf Aron (EE, SJM Theodore Racing by Prema) +6,406, 7. Callum Ilott (GB, Carlin) +8,340, 8. Marcus Armstrong (GB, SJM Theodore Racing by Prema) +9,597, 9. Robert Švarcman (RU, SJM Theodore Racing by Prema) +11,840, 10. Ferdinand Habsburg (A, Motopark Academy) +12,793...