Novinky

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

Facebook Instagram

Flörschové se po operaci vede lépe

Flörschové se po operaci vede lépe

Podle lékařů je zázrak, že neochrnula

Sophia Flörschová, která minulou neděli přestála děsivou nehodu ve Velké ceně Makaa F3, je, zdá se, z nejhoršího venku. V pondělí podstoupila náročnou jedenáctihodinovou operaci zlomeného krčního obratle.

Přežila jsem to. A nyní doufám, že to bude už jenom pořád lepší,“ svěřila se německá závodnice, hospitalizovaná v nemocnici Conde S. Janurio v Makau, svým příznivcům na Instagramu. „Určitě se vrátím!

Kdy to bude, je ovšem zatím ve hvězdách. Lékaři na tiskové konferenci uvedli, že Flörschová si v jejich zařízení poleží ještě minimálně čtrnáct dní, pak teprve bude schopná transportu do vlasti. Podle nich měla obrovské štěstí, že neochrnula a může hýbat všemi končetinami.

 

Sophia vyjíždí na start osudného závodu

 

Nešťastná událost vyvolala obrovský zájem. Bohužel se opět vyřádil bulvár, ale Flörschové zároveň přišly bez přehánění statisíce zpráv, jejichž pisatelé jí vyjadřují svoji podporu a přání brzkého uzdravení. Patří k nim například i její česká kolegyně Gabriela Jílková.

Chtěla bych všem moc poděkovat. Také těm, kteří se o mě starali v prvních minutách po nárazu. Na jejich povzbuzující a uklidňující slova nikdy nezapomenu, stejně jako na zcela profesionální chování personálu v nemocnici,“ dodala pilotka, která si oslavy svých nadcházejících osmnáctých narozenin určitě představovala jinak.