Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Kubica byl Williamsem oficiálně potvrzen

Kubica byl Williamsem oficiálně potvrzen

Prožívá jeden z největších dnů svého života

Žádná senzace to sice není, ale alespoň je to už černé na bílém. Robert Kubica byl jmenován závodním jezdcem Williamsu pro sezonu 2018. Tým to dnes oficiálně potvrdil v předvečer VC Abú Zabí. Už v úterý bude Polák na stejném místě testovat pro svého staronového zaměstnavatele.

Je to jeden z největších dnů v mém životě,“ uvedl Kubica při této příležitosti. „Chci znovu poděkovat všem, kteří pomohli, když mně bylo nejhůře. Byla to veliká výzva a dlouho to vypadalo, že můj návrat do F1 je vyloučený. Nebude jednoduché, abychom tuto tradiční stáj dostali tam, kam patří. Ale spolu s Georgem na tom budeme tvrdě pracovat. Jsem přesvědčen, že dokážeme motivovat všechny kolem nás.

Svojí nezměrnou vůlí a nasazením na nás udělal velký dojem,“ svěřila se faktická šéfka Williamsu Claire Williamsová. „Získal si tím obrovský respekt. Je přímo zosobněním našeho bojového ducha. Robertovo angažování je důležitým krokem na cestě Williamsu zpět do špičky F1.

 

Robert Kubica je dnes určitě nejzpovídanějším člověkem na okruhu Yas Marina

 

Kubica absolvoval ve F1 v rozmezí let 2006 až 2010 76 závodů ve vozech BMW-Sauberu a Renaultu. Jeho největším úspěchem bylo bezesporu prvenství ve VC Kanady 2008. V únoru 2011 ale při regionální rallye v Itálii utrpěl těžké zranění, které na něm zanechalo trvalé následky. Přesto později nastupoval v automobilových soutěžích a kláních GT vozů. Byl také testovacím pilotem Renaultu a Williamsu ve F1.