Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Hamilton a Alonso vítají Kubicu

Hamilton a Alonso vítají Kubicu

Jeden z nejtalentovanějších jezdců je zpět

Williams včera oznámil, že příští rok jeden ze svých vozů svěří Robertu Kubicovi. Polák se vrací poté, co v F1 závodil v letech 2006 až 2010, ve voze BMW vyhrál Velkou cenu Kanady 2008 a vydobyl si respekt soupeřů, kteří se nyní těší z jeho návratu na starty velkých cen.

"Skvělá zpráva," řekl Lewis Hamilton. "Závodil jsem s ním ještě v motokárách, známe se dlouho a vždy jsem ho považoval za jednoho z nejtalentovanějších jezdců, se kterými jsem měl to potěšení se setkat.

Vím, že to měl v posledních bůhvíkolika letech hodně těžké. I proto je úžasné, že dostal šanci vrátit se. Doufám, že bude ve formě. Zpět tam, kde byl před lety. Pro F1 je skvělé, že se vrací do akce."

Radost má i Kubicův "pokerový parťák" Fernando Alonso, ačkoli osud to tak zařídil, že se na trati nepotkají.

"Jak řekl Lewis, je jedním z nejtalentovanějších závodníků a bude skvělé vidět ho opět závodit. Uvidíme, jak dobrý bude mít vůz a jak se mu povede. Zatím má za sebou jen pár testů, ale bylo by úžasné, kdybychom ho mohli opět sledovat ve stoprocentní formě."

Když Kubica začal ohromovat svět F1, Georgeovi Russellovi bylo osm let. Nováček se těší, že se bude mít od koho učit.

"Mám ohromnou radost, že budu Robertovým týmovým kolegou," řekl britský mladík. "Lewis a Fernando už mluvili o jeho talentu a rychlosti. O těch nikdo nepochybuje, ale kromě toho je i extrémně inteligentní a má mnoho zkušeností. Podle mě bude pro Williams skvělou posilou a pomůže jej vrátit tam, kam tento tým patří."