Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Alonsa postup do Q2 překvapil

Alonsa postup do Q2 překvapil

McLaren: Příprava na rozlučku mohla být lepší

Konec sezony je až zítra, ale už dnešní kvalifikace měla přívlastek rozlučková. Postup Fernanda Alonsa do Q2, jen aby tam skončil poslední, je symbolickou tečkou za všemi marnými kvalifikačními snahami dvojnásobného mistra světa v posledních čtyřech letech jeho kariéry jezdce F1.

"Ohledně šancí na postup do Q2 jsme nebyli optimističtí, protože ani v jednom z tréninků se nezdálo, že tento víkend budeme konkurenceschopní. Takže to bylo příjemné překvapení. Velmi jsem se snažil dát do toho kola všechno a jsem s ním velmi spokojený. Zítra odstartujeme pět pozic od prvního bodovaného místa. Snad se před námi stane něco, co nám pomůže. Čistou rychlostí se do top 10 nejspíš nedostaneme, ale kdo ví, co všechno se zítra stane," řekl Alonso (15. místo).


Alonso se rozloučí ve voze nesoucím barvy španělské a asturské vlajky


S F1 se loučí také Stoffel Vandoorne. Jistě se velice snažil, ale i v poslední kvalifikaci zůstal ve stínu dvojnásobného šampiona.

"Dnes to bylo o něco lepší než včera. Byla to poslední kvalifikace letošního roku a pro mě to byla v první řadě zábava. Chtěl jsem si ji co nejvíce užít. Celý rok nejsme ve formě, takže prostě bojujeme o co nejlepší dosažitelná místa," řekl Vandoorne (18. místo), jenž dnes porazil pouze jezdce Williamsu. "Zítra do toho dáme všechno a pokusíme se o co nejlepší výsledek. Dobrý start, dobré první kolo a pak se uvidí."