Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Ricciardo v roce 2014 změnil F1

Ricciardo v roce 2014 změnil F1

Věří, že ostatní se učili předjíždět jako on

Daniel Ricciardo je přesvědčen, že v roce 2014 posunul umění předjíždět do nových výšin, ačkoli mu za to nikdo nepoděkoval. Jedna věc je jistá, nízkým sebevědomím netrpí.

"Když si vzpomenu na tento rok, tak to byl můj nejzábavnější a zároveň nejdůležitější ve F1," řekl Australan o roku 2014, kdy poprvé závodil za špičkový tým Red Bull.

Vítězství byla ohromným úspěchem a v Německu jsem měl nezapomenutelný souboj s Fernandem (Alonsem). Tvrdý, ale férový. Po závodě mě pochválil a pro mě to tehdy hodně znamenalo. A myslím si, že rok 2014 mě formoval, ale i moje závodění posunulo úroveň předjíždění v celé F1.

Tehdy to lidé příliš nezkoušeli, útočit z velké dálky a pokoušet se o ohromné ​​předjížděcí manévry. Možná se ode mě učili, nejspíš jsem nastavil novou laťku. Všem jsem ukázal, že se to dá, a ostatní to chtěli dělat také, tak to začali zkoušet. Uvědomuji si, že to zní nafoukaně, ale věřím, že je to pravda. Neříkal jsem jim, co mají dělat, ale evidentně se pokoušejí o stejné manévry."

Odvážné tvrzení, ale Ricciardovy útoky jako blesk z čistého nebe jsou skutečně jeho vizitkou. U příležitosti odchodu z Red Bullu si zavzpomínal i na úplné začátky v tomto týmu, první kvalifikaci v roce 2014, kdy se mu povedlo rozdělit mercedesy.

"Pršelo a já jsem jel na pneumatikách do přechodných podmínek. První závod v novém týmu, domácí velká cena a já byl ten nový, co se nebál jet na plné koule. Když se ohlédnu do minulosti, tak to opravdu byl velmi důležitý závod a ovlivnil celé mé působení u Red Bullu.