Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Hamilton spadl z motorky

Hamilton spadl z motorky

V Jerezu jezdil na superbiku

Lewis Hamilton odpočívá nejraději aktivně a už týden po posledním závodě sezony se vrátil na závodní okruh. Tentokrát ale ne ve čtyřkolovém závodním stroji, ale v jedné stopě.

Nejspíš hlavně díky sponzorovi Monster se mohl povozit na motocyklu Yamaha YZF-R1. To je motorka, kterou tento rok používal továrnou podporovaný tým Crescent v mistrovství světa superbiků, jen pneumatiky Pirelli vyměnil za Bridgestone. Na trati se objevil v černém overalu, v černé přilbě a na černém motocyklu, ale s číslem 44, jež používá v F1.

Že se nejednalo pouze o lehkou nedělní projížďku, naznačuje zpráva, že pětinásobný šampion se nevyhnul pádu. Nezranil se, ale motocykl potřeboval opravu. V přívěsu na něj naštěstí čekal náhradní.

Večer na sociálních sítích vyjádřil respekt k jezdcům, kteří svádějí na tratích tvrdé boje, nechráněni kokpitem.

"Velmi si vážím a respektuji jezdce závodící na motorkách. Je to úplně jiný druh závodění, ačkoliv i tady potřebujete čas, trpělivost, nebojácnost, soustředění, schopnosti a ochotu riskovat. Věci, které dělají sport vzrušujícím. Rád bych někdy závodil, ale tito lidé jsou na jiné úrovni, takže si asi jenom občas vychutnám jízdu a hledání limitů na trati."

"Nejlepší na čtyřech kolech a jen o málo horší na dvou," napsal o Hamiltonovi Alex Lowes, bývalý šampion superbiků, jenž mu v Jerezu dělal kouče.