Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Key bude v roce 2019 dělat pro McLaren

Key bude v roce 2019 dělat pro McLaren

Brown ale neřekl, kdy nastoupí

Dlouhá tahanice o Jamese Keye končí. Jak se zdá, obě zainteresované strany přišly k rozumu.

Technický ředitel stáje Toro Rosso se dostal do centra pozornosti v polovině tohoto roku, kdy o jeho získání mocně usiloval Zak Brown, posilující ze všech sil technické oddělení McLarenu. Jenže Toro Rosso řeklo s odvoláním na platnou pracovní smlouvu ne.

Časem ovšem zřejmě došlo k názoru, že držet za každou cenu dobře placeného člověka se zaječími úmysly se rozhodně nevyplácí. Nechtělo ho totiž, z obavy před prozrazením důležitých informací, pustit k žádné odpovědnější činnosti, především ne k přípravě vozu pro sezonu 2019. Ke stejnému účelu ho ovšem nemohl využít ani McLaren.

Samozřejmě by bylo lepší, kdybychom měli Jamese k dispozici dříve,“ přiznal Brown. „Angažujeme ho, protože je mimořádně talentovaný. Příští rok už bude s námi.“ Kdy přesně do Wokingu Key nastoupí, nicméně neuvedl.

Konstrukční práce tak zatím spočívají na bedrech dvojice Pat Fry a Andrea Stella. „Spolupracuje se jim dobře,“ prohlásil Brown. „O to nám šlo v první řadě. Dostat správné lidi na správná místa. Nedosáhnete toho ale přes noc.