Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

O slovo se hlásí Jižní Korea

O slovo se hlásí Jižní Korea

V Soulu by se mělo jet už v sezoně 2019/20

Zatímco v evropských metropolích nadšení z formule E postupně vyprchává, alespoň u jejich vedení, v Asii mají pořád zájem. Nejnověji se o pořadatelství přihlásila Jižní Korea. Nejspíše se pojede v Soulu.

Poprvé by se zde mělo závodit už v sezoně 2019/20. Na stole je však zatím jen předběžná dohoda, které chybí posvěcení ze strany vládních míst i FIA. Promotér Alejandro Agag už ale mluví o „velkolepém prvním kroku“. „Jižní Korea a speciálně Soul jsou ideálními místy pro konání e-prix. Tato země patří do světové špičky, pokud jde o vývoj progresivních technologií,“ tvrdí.

Organizaci bude mít na starosti společnost JSM Holdings, jejíž představitel Moon Jae Sik si od podniku slibuje příliv diváků z Japonska a Číny. „V těchto státech je povědomí o ekologické mobilitě a motoristickém sportu na vysoké úrovni,“ je přesvědčen.

 

V Hongkongu se loni uskutečnil dokonce dvojzávod formule E

 

Střízliví pozorovatelé jsou nicméně, zejména pokud jde o Říši středu, v tomto ohledu dost skeptičtí. Na jejím území se totiž v aktuálním ročníku elektrické monoposty představí v Hongkongu a na ostrově Chainan. A příliš širokou fanouškovskou základnu si zatím nevytvořily.