Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Jak bude závodníkům pomáhat Attack Mode

Jak bude závodníkům pomáhat Attack Mode

Se zvýšeným výkonem, ale delší cestou

Formule E zveřejnila video, na němž je názorně vidět, jak bude fungovat nový taktický prvek, zvaný Attack Mode. Měl by se postarat o větší atraktivnost závodů poté, co odpadnou nutné zastávky v boxech, spojené s přesedáním.

Režim, jemuž se kvůli podobnosti se známou počítačovou hrou přezdívá Mario Kart, umožní každému jezdci několikrát (povinně jednou) krátkodobě zvýšit výkon z 272 na 306 koní. Bude ale nucen v přesně vymezeném úseku v zatáčce opustit ideální linii a absolvovat delší trasu.

Televizní diváci nasazení Attack Modu poznají podle barevné animace, zatímco ti na okruhu podle rozsvícení modrého světla na oblouku Halo příslušného monopostu.

Přesné místo pro aplikaci Attack Modu a množství pokusů budou oznámeny jen pár hodin před startem. Má se tím zabránit tomu, že by si ho týmy předem simulovaly.

Zatím nikdo pořádně neví, jak věc bude v praxi fungovat. Úřadující šampion Jean-Éric Vergne se proto vyjadřuje velmi opatrně: „Dosud jsme to vyzkoušeli jen dvakrát během testů, ale v závodě to bude něco zcela jiného. Nejtvrdším oříškem bude vystihnout správný okamžik a nevyplýtvat příliš mnoho energie. Zatím to spíš připomíná bloudění v mlze.

Premiéru si Attack Mode odbude 15. prosince při e-prix v Rijádu.