Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Haas se definitivně zbavil Ferrucciho

Haas se definitivně zbavil Ferrucciho

Ať si hledá štěstí v Americe

Cesty Haasu a Santina Ferrucciho se s konečnou platností rozcházejí. Americká stáj rezignovala na služby zlobivého chlapce, který na sebe upozornil nevídaným incidentem ve formuli 2.

Ferrucci působil jako testovací jezdec, šlo však spíše o čestnou funkci, kterou mu obstaral jeho stejně neposedný tatínek. Oba dva se vyznamenali během víkendu F2 v Silverstone, když údajně rasistickými výroky uráželi Santinova týmového kolegu Arjuna Mainiho. Junior pak během dojížděcího kola po závodě Inda nesmyslně taranoval.

Stáj Trident (které navíc Ferrucciové dlužili) ho na hodinu vyhodila a od FIA dostal distanc na dva následující podniky. Ten si ovšem neodpykal, protože se přemístil za oceán, kde si vyzkoušel IndyCar.

 

Tohle už je minulost...

 

Vše jsme promysleli a přijali toto rozhodnutí. Santino nás opouští, protože vidí svoji budoucnost v USA. Tak proč by tady zůstával, když chce jít vlastní cestou?“ konstatoval šéf Haasu Günther Steiner. Náhradu za něj už má – Pietra Fittipaldiho. Pod palcem dosud drží i Mainiho, jemuž ovšem sezona ve F2 totálně nevyšla (16. místo), a také Louise Delétraze, který absolvoval docela nadějné posezonní testy v Abú Zabí.