Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Russian Time se přeměnil na Virtuosi Racing

Russian Time se přeměnil na Virtuosi Racing

Jeho prvním jezdcem je Guanju Žou

Ohlášený prodej stáje Russian Time je skutečností. I když o obchodní transakci v pravém slova smyslu nešlo. Novým vlastníkem se stala britská organizace Virtuosi Racing, která až dosud zajišťovala její provoz. Ta také týmu dá své jméno.

Russian Time v GP2 a F2 setrval šest let a vrcholem pro něj byl zisk titulu vicemistra v roce 2017. Jeho držitel Arťom Markelov ovšem po zatčení svého otce a hlavního sponzora ekipy Valerije přirozeně ze světa rychlých kol mizí a s ním i dosavadní šéfka Russian Time Světlana Strelnikovová.

Těší mě, že mohu Virtuosi přivítat jako část rodiny F2,“ nechal se slyšet promotér F2 Bruno Michel. „Dobře známe tvrdě pracující lidi, kteří stojí v jeho čele. Dosud byli v našem mistrovství velmi úspěšní a jsem přesvědčen, že si svoji kvalitu podrží i v nadcházející sezoně.

 

Guanju Žou ještě v barvách Premy ve F3

 

Virtuosi současně oznámil svého prvního jezdce. Je jím Číňan Guanju Žou, doposud činný v ME F3, kde byl v Premě kolegou Micka Schumachera. Letos dosáhl dvou vítězství a celkově se umístil jako osmý. S „efdvojkou“ se svezl už při testech v Abú Zabí. „Byly to tři velmi podnětné dny. Se svojí rychlostí jsem byl spokojen. Tým projevil vůči mně velkou důvěru a já zase plně věřím jemu,“ prohlásil.