Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Juniorka Red Bullu také spojuje síly s Hondou

Juniorka Red Bullu také spojuje síly s Hondou

Ticktum bude závodit v Japonsku

Když jsou již všechna místa na startech velkých cen příští sezony obsazena, mají týmy a jejich majitelé více času přemýšlet o testovacích jezdcích a programech pro výchovu mladých jezdců. Dosud nejúspěšnější juniorka Red Bull Junior Team, která vychovala Sebastiana Vettela, Daniela Ricciarda, Carlose Sainze, částečně Maxe Verstappena a mnoho dalších, evidentně spojuje síly s Hondou, která je již motorovým partnerem obou týmů Red Bullu.

V důsledku toho Dan Ticktum, jenž by letos možná závodil za Toro Rosso, kdyby měl dostatek bodů FIA pro udělení superlicence, bude závodit v japonské sérii Super Formule. Vicemistra ME F3 jsme příští rok očekávali v F2, místo toho je ale nyní v Japonsku a bude testovat s týmem Mugen.

Připomeňme, že Mugen byl vytvořen synem zakladatele samotné Hondy a stará se o sportovní úpravy jeho automobilů. V Super Formuli přirozeně také závodí s motory Honda. Za stejný tým letos Ticktum odjel dva závody a loni se v něm s japonskou mentalitou seznamoval Pierre Gasly. Uvidíme, zda mladého Brita, který sezonu 2016 vynechal kvůli zákazu závodit, jenž dostal za nebezpečnou jízdu a kolizi za safety carem, a který letos obvinil vedení F3 z darování titulu Micku Schumacherovi, dají Japonci do latě.

Red Bull přijal pod svá křídla i Lucase Auera, synovce Gerharda Bergera, jenž letos závodil v DTM, ale po stažení Mercedesu z této série zůstal bez práce i bez podpory německé automobilky. Rakušan bude v Super Formuli závodit za tým B-MAX.

Dvě nové posily má také Red Bull. Estonec Jüri Vips dostane další šanci zabojovat o titul šampiona F3, Japonec Juki Cunoda do ní přijde jako mistr japonské F4. Oběma je 18 let. Jack Doohan, Dennis Hauger, Jonny Edgar a Harry Thompson by měli dostat místa v nižších sériích. Ani zmínku jsme nenašli o Američanovi Neilu Verhagenovi, jenž letos obsadil 11. místo v Eurocupu F Renault.