Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Nový junior Ferrari ve F2

Nový junior Ferrari ve F2

Jméno Alesi se opět přibližuje F1

S Charlesem Leclerkem ve Scuderii a Antoniem Giovinazzim v Sauberu může Ferrari začít pomalu myslet na další mladé jezdce, z nichž by jednou mohli být mistři světa. Ve svém juniorském programu, Jezdecké akademii Ferrari, mělo letos devět jezdců a hned několik z nich pomýšlí na místa v F2. Jako první byl potvrzen Giuliano Alesi, 19letý syn Jeana Alesiho.

Jean Alesi závodil za Ferrari v letech 1991 až 1995, vyhrál jeden závod a na startech velkých cen jsme ho vídali až do roku 2001. Jeho syn začal ve francouzské sérii F4 a uplynulé tři roky závodil v GP3, kde ale dohromady nasbíral pouze čtyři vítězství a letos skončil v konečném hodnocení sedmý. Přesto bude příští rok závodit v nejprestižnější juniorské sérii. Vůz mu připraví Trident, jenž byl v uplynulých dvou sezonách F2 poslední v šampionátu týmů.

Ferrari má ve své juniorce i další známé jméno - Fittipaldi. Enzo Fittipaldi, pouze 17letý vnuk Emersona Fittipaldiho, letos vyhrál italský šampionát F4 a jistě je připraven vkročit do F3. V juniorce Ferrari jsou i Ital Antonio Fuoco, Číňan Guanju Žou, Novozélanďan Marcus Armstrong, Brit Callum Ilott, Rus Robert Švarcman a Brazilec Gianluca Petecof.