Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Toro Rosso spokojeno s úlohou pokusného morčete

Toro Rosso spokojeno s úlohou pokusného morčete

Výměnou za to dostane celý zadek vozu

Jak bylo víceméně přiznáno, Toro Rosso letos posloužilo jako testovací subjekt. Honda zkoušela, co všechno její inženýři dokáží, když dostanou volné ruce, a Red Bull testoval schopnosti Hondy. Možná i proto B-tým Red Bullu obsadil až deváté místo v Poháru konstruktérů, po mnoha závodech zničených penalizacemi za nasazování dalších a dalších nových dílů pohonné jednotky. Jeho šéf Franz Tost ale není zatrpklý a na roli pěšáka na velké šachovnici si nestěžuje.

"Ani jsme o tom nediskutovali, takto prostě fungujeme. Když můžeme Red Bullu pomoci vyhrát titul tím, že budeme dělat pokusné morče, tak to uděláme," řekl.

Tým z Faenzy ale dostane něco výměnou. Bude mít stejné pohonné jednotky jako A-tým, který mu k nim prostřednictvím Red Bull Technology dodá převodovku i celý zbytek zadní části vozu. Ovšem s výjimkou věcí, o které se týmy dělit nesmějí, tedy hlavně karoserie a aerodynamiky.

"Jsme s naší úlohou spokojeni, protože z toho také budeme něco mít. Nejen samotný motor, ale i jiné výhody. Red Bull Technology nám dodá kompletní zadní část vozu. Plánujeme využít synergie až na hranu toho, co umožňují pravidla. Slibuji si od toho výrazně lepší výsledky," uvedl Tost.