Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Flörschová by měla být na jaře v pořádku

Flörschová by měla být na jaře v pořádku

Bděl nad ní milion andělů strážných

Stejně se tam vrátí. Sophia Flörschová ani po hororové nehodě na městský okruh v Makau nezanevřela.

Moje láska k závodění žádnou újmu neutrpěla,“ svěřila se čerstvě osmnáctiletá německá kráska, která se ve své vlasti zotavuje z fraktury krčního obratle, utrpěné v závodě formule F3. „V Makau pojedu znovu, pokud se napřesrok naskytne příležitost.

Už třetí den po havárii si nechala přehrát video, zachycující osudové chvíle. „Nemohla jsem zpočátku uvěřit tomu, že jsem to já. Je to super strašná podívaná a super strašná rána. První, co mě napadlo, bylo, jak jsem to mohla přežít. Jenže po třech týdnech už mohu skoro všechno dělat a mám jen malé bolesti. Neuvěřitelné!“ kroutí nad tím hlavou.

Z vlastního incidentu si naštěstí moc nepamatuje: „Ještě si vybavuji restart po stažení safety caru, jak na rovince honím Daruvalu a pokouším se ho předjet. Nepovedlo se a ztratila jsem kontrolu nad autem.“ Po prvním nárazu do zdi následoval let, který se zastavil až na stanovišti traťových komisařů.

Když jsem se probrala, vůz se nacházel na nějakém pletivu nebo gumách a já měla obličej plný pěny. Hasičák se totiž samočinně spustil. Bolest jsem zatím necítila, byla jsem plná adrenalinu. Sama jsem hašení vypnula a tak zjistila, že mohu hýbat rukama. Taky nohy se zdály být v pořádku. Ale jakmile mě začali vyprošťovat, ozvala se záda.“ 

Sophii Flörschové se už vede podstatně lépe

Teprve po operaci se od lékařů dozvěděla, že jen o vlásek unikla mnohem horším následkům: „Ubezpečili mě, že jsem nad sebou musela mít minimálně milion andělů strážných.

I tak ale zpočátku přežívala jen díky tišícím preparátům: „Dostávala jsem pravidelně morfium. Ovšem nejvíce mně pomáhaly veselé historky, které mně vyprávěl táta.

Pokud rehabilitace proběhne podle plánu, mohla by se Sophia do monopostu posadit už někdy v březnu nebo dubnu příštího roku. Stihla by tak začátek seriálu Formula European Masters, jehož se hodlá se svým týmem Van Amersfoort Racing zúčastnit.