Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Wolff lituje Räikkönenova odchodu z Ferrari

Wolff lituje Räikkönenova odchodu z Ferrari

Ten jezdec je skutečně svůj!

Šéf Mercedesu Toto Wolff je smutný, že Kimi Räikkönen již není jezdcem Ferrari. A ne proto, že jeho statistiky byly o tolik horší než jeho týmového kolegy, ale proto, že je to výjimečná osobnost a jezdec ze staré gardy, jenž nyní bude mnohem méně na očích. Räikkönenův odchod z předního týmu do malého Sauberu přišel ve stejný rok, když Fernando Alonso ukončil kariéru a nejzkušenějším jezdcem ve velkém týmu se tak stává 33letý Lewis Hamilton.

"Myslím si, že F1 se hodně změní, když Kimi už nebude ve Ferrari, nebude ve voze schopném vyhrávat závody," řekl Wolff. "Impozantní osobnost, jeden z mála současných pilotů, kterému se nevymykají z rukou sociální média ani ego a zůstává svůj. Má své zásady a zůstává jim věrný. Je autentický a fanoušci to milují. Takže Kimiho odchod z Ferrari je velmi smutná zpráva.

Ale alespoň neodešel úplně a bude v Sauberu. Jenže Fernandův odchod a Kimiho přestup do Sauberu, to z určitého pohledu znamená ztrátu dvou velkých osobností. Kimi a Ferrari byli velmi atraktivní kombinací."