Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Toro Rosso šokovalo, kolik toho Honda nevěděla

Toro Rosso šokovalo, kolik toho Honda nevěděla

Motorářům chyběly podstatné informace

Šéf Toro Rosso Franz Tost se opět osmělil říci něco víc o tom, jak jim to v tomto roce s Hondou dobře klapalo. A opět staví do velmi špatného světla jejího bývalého partnera. Nebudeme ho zbytečně jmenovat, tak jako Tost nejmenoval, ale jedná se o britský tým se jménem začínajícím písmenem M.

"Byla to velmi dobrá kooperace a máme výborné obchodní vztahy," řekl Franz Tost. "Pokud se u nás něco vyskytne, sedneme si spolu, probereme to a pustíme se do hledání řešení. Když jsme měli první mítink s Hondou, šokovalo mě, že nevěděli mnoho věcí, souvisejících se šasi nebo i s pohonnou jednotkou.

Když se dáte dohromady s novým partnerem, jako první musíte určit oblasti, na které se budete koncentrovat. Nám to ale šlo velmi rychle, protože byli ve všem stejně otevření jako my."

Dodejme, že Toro Rosso musí být za nového dodavatele také rádo. S Renaultem se jeho šéf před rokem rozloučil velkou hádkou na téma repasování dílů pohonných jednotek místo investování do nových, což mělo být důvodem, proč byl tým v závěru sezony 2017 přeskočen tovární stájí Renaultu. Tost dokonce jménem svého týmu přebírá většinu odpovědnosti za nepříliš oslnivé letošní bodové konto.

"Honda odvedla mnohem lepší práci než Toro Rosso. To znamená, že pohonná jednotka pro nás nebyla tak velkým problémem, tím byly slabiny našeho vozu. Ten zaostával a omezoval naše možnosti více než pohonná jednotka. Ta byla dobrá," přiznal Tost.