Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Stroll chce Racing Point dostat mezi špičku

Stroll chce Racing Point dostat mezi špičku

Pár let to potrvá, ale bude to dobrá investice

Nejdůležitější z nových majitelů Racing Pointu promluvil o tom, proč koupil tým F1. Tedy kromě toho, že nyní má v tomto týmu jisté místo jeho syn Lance Stroll.

"Z krátkodobé perspektivy chceme bojovat tam, kde jsme byli dosud," vysvětluje miliardář Lawrence Stroll. "Střednědobě se chceme z boje o čtvrté místo posunout o stupínek výše. Dlouhodobě, až budou zavedena všechna nová pravidla, po všech změnách, snad budeme jedním z nejlepších týmů v padoku.

Rozpoznal jsem obchodní příležitost a mluvil s vedením F1, abych pochopil jeho vizi roku 2021 a dalších. Zahrnuje nějakou formu rozpočtového stropu a rozdělování příjmů, které bude lepší pro menší týmy. To je skvělá zpráva pro společnosti, jako je naše. Ve sportu se pohybuji již 30 let. Je zde pouze 10 týmů, a když se podíváte na jiné sporty, kupříkladu NFL, britské ragby nebo fotbal, tak hodnota takové společnosti časem výrazně vzroste, pokud se dělají správná rozhodnutí. Myslím, že zde uvidíme totéž."

Tým se loni rozloučil s Bobem Fernleyem, jenž býval pravou rukou někdejšího majitele týmu. Nyní stáji šéfuje bývalý provozní ředitel Otmar Szafnauer a Andrew Green zůstal na místě technického ředitele. Toto mají být dvě nejsilnější osobnosti týmu.

"V týmu již mám skvělé vůdce a manažery. Jsou tady dlouho a v tom co dělají, jsou skvělí. Mým úkolem je podporovat jejich snahu a zajistit finanční stabilitu," je přesvědčen Stroll.