Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Abiteboul hlásí veleúspěšnou zimu

Abiteboul hlásí veleúspěšnou zimu

Motoru Renault se ještě nikdy nepodařil takto velký pokrok

Je první polovina ledna, zima ještě ani náhodou nekončí, ale Cyril Abiteboul už nyní ví, že motor Renault mezi sezonami dosáhne progres, jaký jsme u něj ještě nezažili.

"Když se podívám kolem sebe, tak všude vidím zrychlení," pochválil šéf Renaultu svůj tým neustále zlepšující tempo vývoje. "Pokroky na straně motoru jsou mnohem větší, než jsme kdy během zimy dosáhli. Mnohem větší. A v aerodynamickém tunelu jsou také mnohem větší, než jsme kdy dosáhli. Ale na straně aerodynamiky musíme být obezřetní, protože došlo k velké změně pravidel. Vždyť víte, velký reset, ztratíte značnou část přítlaku a pak ji rychle získáváte zpět.

Proto je teď obtížné odlišit, za co vděčíme změně pravidel a za co naší restrukturalizaci. Ale když se podívám na naše kapacity v designu, v konstrukci, ve vývoji, tak všude vidím akceleraci.

Vůz z minulé sezony víceméně ukazuje, kde byl tento tým před 18 měsíci. Další vůz bude odrazem toho, jak se na týmu odrazil příchod lidí z jedné nebo dvou dalších vln jeho zvětšování. Proto se na něj extrémně těším. Podle mě máme zdroje dostačující k tomu, abychom dosáhli svých cílů. Máme stabilní organizaci a nové lidi. Nové tváře už zapadly do naší organizace a pracují efektivně. Takže jsme pozitivní, ačkoli je před námi obrovská výzva."