Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Räikkönen se těší na čisté závodění

 Räikkönen se těší na čisté závodění

Ne že by u Ferrari bylo špinavé, ale…

Kimi Räikkönen se těší na "čisté závodění" v barvách Sauberu. Nejspíš tím nechtěl říci, že by závodění za Ferrari bylo nějakým způsobem špinavé, ale zřejmě očekává méně povinností vůči sponzorům i samotnému týmu, méně spolupracovníků (hlavně z oddělení marketingu a PR), méně pozornosti médií a možná i méně zájmu fanoušků a klidnější přípravu na velké ceny.

"Už se na to skutečně těším," řekl již 39letý závodník. "Tento rok bude v mnohém odlišný, ale cíl zůstane stejný. Bude to více čistého závodění a méně jiných věcí. Snad to tak bude dobré pro obě strany. Mohu se mýlit, ale mám dobrý pocit, proto jsem souhlasil, že se sem vrátím."

Sauber se loni odrazil od dna a prorazil hluboko do středu pole. Není důvod, proč by letošní sezona neměla být v jeho podání ještě lepší. Avšak se závoděním na špici se finský jezdec, samozřejmě, musel rozloučit.

"Vůbec jsem ještě nepřemýšlel, kde asi tak budeme. Uvidíme, až na trať dostaneme nový vůz. Bude to odlišný druh výzvy, ale těším se na ni, proto jsem tady. Pokud se zeptáte více lidí, dostanete mnoho odpovědí na to, kde v příští sezoně budeme. Uvidíme a potom s tímto vozem uděláme maximum možného. A myslím si, že můžeme dokázat pár úžasných věcí. Kde pak skončíme? Uvidíme," prohlásil Räikkönen.