Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Bottas přišel o sponzora kvůli slabým výkonům

Bottas přišel o sponzora kvůli slabým výkonům

Po dvou desetiletích se k němu otočil zády

Mít vlastního, osobního dlouholetého sponzora musí být (nejen) pro jezdce F1 moc fajn. Prospívá to jeho peněžence a přináší to i spokojenost týmu, za nějž nastupuje. Jak ale předvedl finský miliardář Antti Aarnio-Wihuri, vlastník Wihuri Group, osobní sponzor dokáže dát i mimořádně štiplavý políček. Jak má jezdec médiím ukazovat sebevědomou a pozitivní tvář, když se ho jeho vlastní sponzor zřekne a hlavně když otevřeně řekne, že je to kvůli zklamání z jeho výkonů.

"Je to pro mě zklamání. Ne všechno je jeho vina, něco byly i chyby týmu a technické problémy, ale podle mě měl velice slabý závěr sezony," řekl Aarnio-Wihuri, jenž Valtteriho Bottase svými finančními příspěvky podporoval téměř celých 20 let. Nyní je zřejmě zklamaný z jeho srovnání s úřadujícím šampionem i z toho, jak se ve stejném voze nechal porážet jezdci Ferrari a nejednou také Red Bullu.

"Má to těžké, je týmovým kolegou Lewise Hamiltona, jenže ho za sebou nechali i mnozí další, celkově byl až pátý. To je velmi slabé," posteskl si byznysmen.

Loga společnosti Wihuri se objevila na monopostech Williamsu, když za něj Bottas začal závodit, a pak se finanční podpora přesunula spolu s ním do Mercedesu. Na finance týmu to nejspíš nebude mít žádný citelný dopad, ale otázkou je, co to udělá s jezdcovou psychikou. O podporu miliardáře přišel i Niko Kari a jeho novým favoritem je Simo Laaksonen.