Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Brown je s Renaultem velmi spokojený

Brown je s Renaultem velmi spokojený

Pokrok Hondy ho nepřekvapuje

Red Bull nebyl s Renaultem moc spokojen a oba své týmy přesunul k Hondě. Ani šéf samotného továrního týmu Renaultu Abiteboul nebyl loni s motorem spokojený a přiznal, že špička se vzdálila. Ředitel McLarenu Zak Brown je ale prý velmi spokojený.

"S Renaultem jsme velmi spokojeni. Naše loňské problémy nijak nesouvisely s pohonnou jednotkou, byly naše," cituje ho FormulaRapida.

Brown je nadále přesvědčen, že udělal dobře, když se jménem McLarenu rozloučil s Hondou, ale zároveň ho prý nepřekvapuje, že jsou japonské motory stále více konkurenceschopné.

"Honda samozřejmě pokračuje ve vývoji a odvádí skvělou práci. Nás to nepřekvapuje. Jsem rád, že zůstala ve F1. Myslím, že je to něco, o čem se u ní interně diskutovalo. Renault měl loni, myslím, čtyři nebo pět pódiových umístění, pár vyhraných závodů, takže nepochybujeme, že naše rozhodnutí je z dlouhodobého pohledu správné," odkazuje Brown na úspěchy Red Bullu, který motor Renault označoval za největší slabinu svého vozu.

V jiném rozhovoru Brown vysvětlil: "Potřebovali jsme změnu. Hondě patří obrovský respekt, ale partnerství nefungovalo, takže jsme absolvovali kultivovanou diskusi a rozhodli jsme se, že každý půjde svou vlastní cestou. Bylo to drahé rozhodnutí, ale bylo v dlouhodobém zájmu společnosti. Takže ne, nelitujeme, že jsme se takto rozhodli."