Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Piloti BMW se omlouvají za vzájemnou kolizi

Piloti BMW se omlouvají za vzájemnou kolizi

Da Costa: Raději jsem mu to měl pustit

Místo oslav probíhalo v boxech BMW po marocké e-prix sypání popela na hlavu. Oba piloti jím nešetřili, protože spískali opravdu velký malér.

Větší díl viny na sebe kupodivu vzal Antonio Felix da Costa, ačkoliv regulérně hájil vedoucí pozici proti nepřipravenému útoku svého kolegy Alexandera Simse: „Chtěl bych se týmu omluvit. Bojovali jsme spolu, kola mého vozu se zablokovala, já se nevešel do zatáčky a on potom také ne.“

Faktem je, že Portugalec bezprostředně po incidentu vypadal hodně zkroušeně. Vždyť k němu došlo deset minut před koncem a v situaci, kdy oba modrobílé monoposty unikaly svým pronásledovatelům. „Vyhrál jsem v Rijádu a raději jsem se měl tentokrát spokojit s druhým místem. Čeká nás dlouhá sezona a takhle se o titul nebojuje,“ dodal kajícně. 

Alexander Sims při rozhovoru před závodem - po něm by asi důvod k úsměvu nebyl

Ovšem i Sims, jenž jinak podal skvělý výkon, si byl vědom toho, že šlápl pořádně vedle. „Co jsme dnes předvedli, byl totální průšvih. Prostě jsem zjistil, že jsme se vzdálili od ostatních a napadlo mě, že bych mohl zaútočit. Bohužel to dopadlo špatně,“ litoval nováček ve formuli E, který na rozdíl od Da Costy alespoň zachránil čtvrté místo v cíli.

Šéf stáje Roger Griffiths nasadil smířlivý tón: „Jsme jedna parta. Společně jsme slavili v Rijádu a společně prohráli v Marrákeši.