Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Toro Rosso bude mít zadek Red Bullu

Toro Rosso bude mít zadek Red Bullu

Už to ani nemusí být veřejným tajemstvím

Šéf týmu Toro Rosso Franz Tost v jednom z rozhovorů otevřeně řekl, že letošní vůz tohoto týmu bude mít zadní část stejnou jako Red Bull Racing. Tedy alespoň po hranici vytyčenou pravidly. Ty týmům neumožňují sdílet stejnou aerodynamiku, její části jsou na v nich uvedeném "seznamu", ale mnoho mechanických částí ukrytých pod karoserií mohou soutěžící získavat i jeden od druhého. Menší z týmů Red Bullu ale toto od většího bratříčka nedostane zdarma. Nadále musí být připravený sloužit jako pokusné morče pro Hondu, jejich společného motorového partnera.

"Pokud to Red Bullu pomůže vyhrát závody a šampionát, tak samozřejmě ano," odpověděl Tost na otázku, zda jeho jezdci budou i nadále ochotně odebírat ještě horké novinky z dílny Hondy, aby jí pomohli s vývojem a uchránili od penalizací piloty A-týmu.

"Je to něco, o čem spolu ani nemusíme mluvit, je to součástí naší strategie. Já jsem s ní více než spokojený, protože se zlepší i naše výsledky. Nepochybně budeme těžit ze synergií a kooperace s Red Bull Technologies. Mluvíme tady o celé zadní části. V souladu s pravidly si musíme sami vyvinout všechny díly ze seznamu, což samozřejmě uděláme," zdůraznil Tost.