Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Sims tvrdí, že se Mortary ani nedotkl

Sims tvrdí, že se Mortary ani nedotkl

Odvolání BMW bylo zamítnuto

BMW ani v Santiagu de Chile zdaleka nenaplnilo svoje ambice. Antonio Felix da Costa do vývoje závodu vůbec nepromluvil, Alexander Sims sice dojel na pódiovém umístění, byl z něj ale briskně sesazen.

Dodatečně totiž obdržel časovou penalizaci za zavinění kolize s Edoardem Mortarou. Ve výsledcích spadl na sedmou příčku a rozhodně nezářil štěstím: „Vlastně bylo všechno v naprostém pořádku. Až na tu příhodu s Mortarou. Podle mě jsem se ho vůbec nedotkl. Respektuji nicméně rozhodnutí sportovních komisařů.“ Dlužno dodat, že jasno do případu nevnesly ani zpomalené televizní záběry. Tým BMW-Andretti zkusil ještě odvolání, to ale bylo zamítnuto. 

Antonio Felix da Costa v Chile do cíle nedorazil

Pro Da Costu víceméně všechno skončilo už v kvalifikaci, v níž dosáhl až osmnáctého času. „Po startu jsem na to šlápl a polepšil si o pár pozic,“ líčil svoje zážitky Portugalec. „Pak jsem se ovšem ocitl v sevření obou techeetahů. Ve druhé vlásence najel Lotterer do mé zádě a natlačil mě na Vergneho. Přitom jsem si poškodil pneumatiku. Zkusil jsem ještě chvíli pokračovat, ale nešlo to. Jsem z toho hodně zklamaný.