Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Sims tvrdí, že se Mortary ani nedotkl

Sims tvrdí, že se Mortary ani nedotkl

Odvolání BMW bylo zamítnuto

BMW ani v Santiagu de Chile zdaleka nenaplnilo svoje ambice. Antonio Felix da Costa do vývoje závodu vůbec nepromluvil, Alexander Sims sice dojel na pódiovém umístění, byl z něj ale briskně sesazen.

Dodatečně totiž obdržel časovou penalizaci za zavinění kolize s Edoardem Mortarou. Ve výsledcích spadl na sedmou příčku a rozhodně nezářil štěstím: „Vlastně bylo všechno v naprostém pořádku. Až na tu příhodu s Mortarou. Podle mě jsem se ho vůbec nedotkl. Respektuji nicméně rozhodnutí sportovních komisařů.“ Dlužno dodat, že jasno do případu nevnesly ani zpomalené televizní záběry. Tým BMW-Andretti zkusil ještě odvolání, to ale bylo zamítnuto. 

Antonio Felix da Costa v Chile do cíle nedorazil

Pro Da Costu víceméně všechno skončilo už v kvalifikaci, v níž dosáhl až osmnáctého času. „Po startu jsem na to šlápl a polepšil si o pár pozic,“ líčil svoje zážitky Portugalec. „Pak jsem se ovšem ocitl v sevření obou techeetahů. Ve druhé vlásence najel Lotterer do mé zádě a natlačil mě na Vergneho. Přitom jsem si poškodil pneumatiku. Zkusil jsem ještě chvíli pokračovat, ale nešlo to. Jsem z toho hodně zklamaný.