Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Daly pojede Indy500 za Andretti Autosport

Daly pojede Indy500 za Andretti Autosport

Stáj nasadí v květnu pět vozů

Conor Daly dostane zřejmě životní šanci ukázat, co v něm je. Tým Andretti Autosport jej ve středu potvrdil coby pátého pilota, kterého nasadí do letošního závodu 500 mil Indianapolisu. Andretti navíc poskytuje podporu týmu Harding Steinbrenner Racing, který funguje jako jeho juniorka.

Dalyho sponzorem bude, stejně jako před rokem, americké letectvo. Vloni závodil Daly v Indianapolisu za tým Dale Coyne Racing.

„Nemůžu být hrdější na to, že budu druhý rok po sobě reprezentovat v Indianapolis 500 letectvo,“ řekl Conor Daly. „Dnes bych tu nestál nebýt práce všech u Andretti Autosportu, kteří dřeli na tom, aby tento program měl úspěšné parametry. Znamená hodně vidět, jakou má letectvo ve mě důvěru, a mít šanci vyhrát největší závod na světě,“ dodal Daly.

Daly odjel v IndyCar 42 závodů, ale jen dvakrát, v roce 2016 a 2017, absolvoval kompletní sezonu. Naposledy startoval třikrát za tým Harding Racing vloni v létě. Logo letectva bude na všech pěti vozech Andrettiho týmu.

„Tohle partnerství přesně odpovídá tomu, jak létáme, bojujeme a vítězíme,“ řekl major Ross McKnight z agentury, která má u letectva na starosti nábor. „Neposíláme jedno letadlo, aby splnilo misi, sestavíme údernou sílu z několika strojů. Možnost sponzorovat v Indy500 pět vozů Andretti Autosportu připomíná, jak plníme naše mise,“ dodal.

Andretti bude mít v květnu kompletně americkou sestavu. Rossi a Hunter-Reay už vědí, jaké to je Indy500 vyhrát. Marco Andretti, ač většinou bývá v Indianapolisu silný, stále na triumf čeká. Čtvrtý vůz řídí Zach Veach. Daly se setká v jednom týmu se svým kamarádem, v jednu dobu spolubydlícím a partnerem ze soutěže Amazing Race, v jejímž rámci zavítali i do Prahy, Alexanderem Rossim.

„Být v jednom týmu, ještě v jednom z nejkvalitnějších, s mým nejlepším kamarádem, bude velká zábava. Nikdy jsem neměl možnost být v jednom týmu s několika vítězi Indy500, takže jsem neskutečně nadšený a připravený začít pracovat,“ uvedl Daly.

Michael Andretti připustil, že by Dalyho tým v průběhu sezony rád nasadil i do dalších závodů. Záležet ale bude na tom, jestli se podaří zajistit sponzory.