Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Russell je připraven lépe, míní Kubica

Russell je připraven lépe, míní Kubica

Vrací se do úplně jiné F1

Robert Kubica se vrací do F1 ve věku 34 let. Rázem se stane třetím nejstarším v poli, zatímco jeho týmového kolegu, 20letého Georgea Russella, čeká nováčkovská sezona.

"George je velmi dobrým jezdcem, jedním z nejtalentovanějších z nové generace," řekl Kubica během plnění povinností pro sponzora PKN. "Zvítězil ve F2 i v GP3, je velmi talentovaný a odhodlaný a pokud vím, je to i příjemný kluk. Velmi vyspělý na svůj věk, což je asi největší rozdíl mezi tehdy a teď.

Když jsem já vstupoval do F1, bylo přirozené, že mě seznámení se vším ve F1 teprve čekalo. Současní mladí jezdci jsou mnohem lépe připraveni, než jsme byli my před 10, 15 lety. V juniorských programech úzce spolupracují s týmy F1 a vědí toho mnohem více, než jsme věděli my. Musím říci, že mě ohromily jeho znalosti techniky i dalších věcí."

Polský jezdec se vrací po osmi vynechaných sezonách a F1 se mezitím pořádně změnila. Připomeňme si, že po skončení Velké ceny Abú Zabí 2010, která byla zatím jeho poslední, měli Lewis Hamilton i Sebastian Vettel pouze po jednom mistrovském titulu a v poli ještě byly týmy Virgin, HRT a Lotus (a také Force India, Sauber a Renault, jenž se mezitím stihl do F1 vrátit). V kalendáři velkých cen ještě byly Malajsie, Korea, Valencie i Turecko a závodilo se i na Nürburgringu. Během jeho absence se vrátilo Rakousko a nikdy ve F1 nezávodil na Paul Ricardu, v Austinu, v Rusku, v Ázerbájdžánu a ani v Indii. Max Verstappen a Charles Leclerc závodili někde v motokárách, protože jim oběma bylo 13 let, zatímco Michaelu Schumacherovi skončila první sezona u Mercedesu.

Co pro něj bude po takové době největší výzvou? Udržet se ve F1 i po roce 2019!

"To bude ze všeho nejtěžší. Mnoho skvělých jezdců muselo odejít po jediné sezoně," uznal Kubica.