Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Jordaová ženskou formulovou sérii nepojede

Jordaová ženskou formulovou sérii nepojede

Španělská sexbomba se nedohodla na podmínkách

Třetího května by se měla v rámci víkendu DTM na Hockenheimringu rozeběhnout formulová W-Series, určená výhradně ženám. Uchazečky o kokpit už absolvovaly úvodní výběrové kolo.

Přihlášek se sešlo přes padesát. Z nich po testech na rakouském Wachauringu postoupilo dále 28 mladých dam, vesměs představujících v mezinárodním motorsportu naprosto nepopsaný list. Češka ani Slovenka mezi nimi není žádná. 

Úvodní kolo výběru probíhalo na polygonu rakouského autoklubu ve Wachau

Osmnáctka šťastných, které se do šampionátu kvalifikují, bude známa koncem března po dalším soustředění ve Španělsku. Během něj budou už závodnice jezdit s monoposty F3.

Úspěšné účastnice se radují z postupu dále

Kupodivu však mezi nimi nebude největší propagátorka tohoto kontroverzního podniku Carmen Jordaová. Třicetiletá sportovkyně, jež ovšem došla velké popularity spíše díky svým fyzickým půvabům než výkonům na trati, na Wachauringu chyběla. „Bylo pro mě velkým potěšením, že jsem mohla tento projekt v minulých měsících propagovat. Bohužel nedošlo ke shodě ohledně podmínek, za jakých by sponzoři podpořili moji účast,“ uvedla na svém twitterovém účtu. Zlí jazykové ovšem tvrdí, že krásné Carmen se dotklo, když nebyla do startovního pole zařazena automaticky.