Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Bottas našel na loňské sezoně určitá pozitiva

Bottas našel na loňské sezoně určitá pozitiva

Teď mají všichni stejnou šanci

Loňský rok si Valtteri Bottas rozhodně nedá za rámeček. Začal sice skvěle, když v úvodních čtyřech velkých cenách dvakrát porazil kolegu Hamiltona a potřetí mu to nevyšlo jen proto, že v Baku ho v posledním kole postihl defekt. Jenže potom mu obhájce titulu bodově zmizel v nedohlednu.

Druhá polovina sezony nestála za moc. Pouze v Soči sahal po vítězství, které ovšem na příkaz týmu musel přenechat Hamiltonovi. Ve finiši šampionátu prohrál i s Kimim Räikkönenem a Maxem Verstappenem, takže na něj zbyla až pátá příčka.

V Soči musel jít Hamiltonovi z cesty

Nemohu říci, že bych v prosinci viděl při zpětném pohledu nějaká pozitiva,“ svěřil se na oficiální webové stránce stáje Mercedes. „Teď ale, když to zkoumám s větším časovým odstupem, jsem poněkud změnil názor. V jistých periodách jsem čelil silné kritice. Ta mě ale hodně vybudila.

Letos všichni začnou s čistým listem papíru, což považuje za svoji výhodu. „Máme stejné šance, a to je vzrušující. Vydám ze sebe všechno,“ slíbil Fin, jemuž jde o existenci. Stínu na příležitost číhajícího Estebana Ocona se jen tak nezbaví. „Otazníky zůstávají, ale děláme teď všechno pro to, aby nové auto bylo co nejlepší. Během mé nepřítomnosti se v továrně nic nezměnilo. Každý pracuje tak tvrdě, jak to jen jde.

Na připojeném videu je zachyceno Bottasovo hostování ve světě rallye, když s úspěchem absolvoval soutěž v rodném Finsku.