Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Red Bull nechtěl Gaslyho povýšit tak brzy

Red Bull nechtěl Gaslyho povýšit tak brzy

Ještě se mohl klidně učit v Toro Rosso

Kdyby se vše přizpůsobilo pouze přáním Christiana Hornera, byl by Pierre Gasly ještě jezdcem Toro Rosso. Jenže Daniel Ricciardo práskl do bot a ze dvou jezdců v juniorském týmu byl Gasly jednoznačnou volbou, takže po jediné sezoně ve F1 bude závodit za špičkový tým. To se v minulosti Red Bullu vymstilo s Daniilem Kvjatem. Opačným směrem ale tehdy putoval Max Verstappen, jenž měl na kontě pouze sezonu a pár závodů. S ním to Red Bullu jednoznačně vyšlo, ale i on měl své krize. Tým si nyní bude dávat pozor, aby Gaslyho zocelil jako Verstappena, ne zlomil jako Kvjata.

"O Pierrovi si myslím, že je to velmi rychlý závodník a naším úkolem je poskytnout mu čas, aby se ještě zlepšil," řekl šéf týmu Red Bull. "Událo se to rychleji, než jsme si přáli, takže Max převezme roli zkušenějšího a Pierre se musí připravit na závodění s mimořádně rychlým kolegou. Nebude to snadné, to určitě ne. Ale má jasno v tom, co od něj tým skutečně očekává."

Pokud se Gaslymu zpočátku nebude dařit držet Verstappenovo tempo, jistě by neměl myslet na věkový rozdíl mezi nimi, to by pro něj nebylo žádnou útěchou. Nizozemský závodník je podstatně zkušenější, ale zároveň o rok a půl mladší než Gasly.