Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Vrátí se Domenicali zpět do Ferrari?

Vrátí se Domenicali zpět do Ferrari?

Camilleri byl prý jen přechodné řešení

Změnám v Maranellu není možná ještě zdaleka konec. Vše se točí kolem jednoho jména – Stefano Domenicali.

Pravda, tento člověk vrátnicí továrny zatím neprochází. Jenže podle mnoha pozorovatelů by v brzké době mohl. Momentálně si na chleba vydělává u konkurence jako předseda představenstva Lamborghini, které patří do koncernu Volkswagen.

Nejprve se tvrdilo, že přijde ke Scuderii, s níž ho pojí z minulosti četné vazby, coby poradce nového principála Mattii Binotta. Ten je totiž hlavně kovaný v technických otázkách a zkušený diplomat Domenicaliho ražení by mu přišel vhod.

Nyní to však vypadá, že Domenicali míří mnohem výš. Totiž na post, který jen před krátkým časem zaujal Louis Camilleri. Ne, že by s jeho prací byli vlastníci mateřského Fiatu nespokojeni, ale podle všeho šlo jen o záskok, nebo, přesněji řečeno, přátelskou službu.

Poté, co po dlouhé nemoci v červenci 2018 skonal Sergio Marchionne, požádal John Elkann jménem rodiny Agnelliů svého přítele Louise, zda by se na přechodnou dobu neujal osiřelého vedení Ferrari. Třiašedesátiletý Švýcar už neměl patrně v úmyslu zastávat, po velkolepé kariéře ve Philip Morrisu a potravinářském gigantu Kraft, další čelní funkci, ale nechal se přemluvit. Teď je ovšem nutné najít definitivní řešení.

Amedeo Felisa se možná vrátí do čela Ferrari

Jenže existuje údajně ještě jeden kandidát. Je jím Marchionneho předchůdce Amedeo Felisa, který je se vzpínajícím se koníkem svázán už od roku 1990. Je mu nicméně již 73 let. Přesto mnozí tvrdí, že se hodí více než nepříliš důrazný Domenicali.