Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Otec byl nejlepší závodník celé historie F1

Otec byl nejlepší závodník celé historie F1

O závodění se jménem Schumacher

Jeden mladý závodník loni vyhrál šampionát F3 a letos se bude chtít osvědčit ve F2. A miliony lidí očekávají, že za pár let získá s Ferrari alespoň tak 5-6 titulů. Jméno Schumacher otevírá brány týmů, dveře sponzorů i srdce fanoušků dokořán, ale cenou za to jsou šíleně vysoká očekávání.

"Mám to štěstí, že jsem synem nejlepšího závodníka historie F1," řekl Mick Schumacher v rozhovoru pro magazín Auto publikovaný Mezinárodní automobilovou federací. "Jsem za to rád a nesmírně ho obdivuji. Občas to mám kvůli tomu těžší, ale tak to prostě je. Je to dvousečná zbraň. Třeba podpora všech těch lidí žijících po celém světě, to nemůže být špatná věc. Jsem za ni nesmírně vděčný."

Kdy se vlastně rozhodl, že se vydá v otcových šlépějích?

"V naší rodině je závodění a ježdění v motokáře běžnou součástí trávení volného času. A já jsem vždy miloval jezdit s otcem. Byla to naše společná zábava. Dodnes si pamatuji, jak se mě zeptal, jestli chci motokáru jako koníčka, nebo chci být profesionálním jezdcem. Bez rozmýšlení jsem vyhrkl, že chci být profesionálem. Nikdy jsem si nepředstavoval, že bych mohl dělat něco jiného než závodit," vybavil si Schumacher junior.