Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Ferrari musí vyhrávat

 Ferrari musí vyhrávat

A v tom je ten problém

Ferrari musí vyhrávat, a když nevyhrává, tak je zle. Tohle opět skloňují všichni z padoku F1 od chvíle, kdy Ferrari oznámilo, že Maurizio Arrivabene odchází a Mattia Binotto bude šéfem týmu a technickým ředitelem v jedné osobě. Jaké to je, když Ferrari nevyhrává mistrovské tituly, si dosud velmi dobře pamatuje i Felipe Massa, jenž za osm let ve Ferrari vyhrál jedenáct závodů a v roce 2008 byl vicemistrem.

"Uvnitř Ferrari je spousta věcí, kvůli kterým se lidé cítí být pod tlakem. Je to velká věc a vždy to takto bylo. Lepší období měli pouze tehdy, když měli výsledky. Pod Jeanem Todtem," řekl brazilský závodník.

"Jean byl lídrem všech částí týmu, věděl, jak je dovést ke spolupráci bez tlaku. Od té doby se ale mnohé změnilo. Ferrari cítí povinnost vyhrávat. A v tom je ten problém."

Binotto, který je technickým ředitelem Ferrari pouze od poloviny roku 2016, má před sebou nelehký úkol.

"Binotto má chladnou hlavu. Rozhodně je schopen vytvářet méně napjatou atmosféru než Arrivabene, možná i absorbuje trochu z toho tlaku. Ale je to pro něj nové, ještě žádnému týmu nešéfoval. Uvidíme, jak to nakonec bude. Je to velká změna. Stal se z něj velký šéf, ale stále bude i technickým lídrem,“ dodal Massa.