Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

IndyCar se vrátila na okruh Laguna Seca

IndyCar se vrátila na okruh Laguna Seca

Testy ale zkrátil déšť

Mokré počasí přivítalo v pátek piloty NTT IndyCar Series na historickém okruhu Laguna Seca v severní Kalifornii. Piloti dostali jednu z prvních možností vyzkoušet si okruh, kam se po letech série vrací. Laguna Seca s legendární zatáčkou Corkscrew bude hostit finále letošní sezony.

K testům bylo přihlášeno 23 jezdců, nakonec jen 20 z nich využilo možnost na dráhu vyjet. Tým A.J. Foyta si zvolil variantu na okruh se nevydat a ušetřit tak jeden ze tří dní, které stáje mají alokovány na soukromé testy. IndyCar týmům tuto variantu nabídla, když předpověď správně určila, že na okruhu bude pršet.

Oficiální časomíra nebyla k dispozici. Podle webu Racer.com byl nejrychlejším Max Chilton, který zdolal okruh v čase 1:11,2868, následovaný nováčkem Felixem Rosenqvistem (1:11,3289) a Ryanem Hunter-Reayem (1:11,3490). Jack Harvey (1.11,3680) a Alex Rossi zkompletovali první pětku.

„Je to fantastický okruh. Myslím si to od roku 1999, kdy jsem sem zavítal poprvé. Skvěle nás tu přijali, i dneska tu byla spousta lidí,“ komentoval páteční test šampion Scott Dixon.

Nejpilnějším jezdcem byl jednadvacetiletý Američan RC Enerson, který v roce 2016 odjel tři závody za tým Dale Coyne Racing. O vůz by se letos měl dělit s Charliem Kimballem, přičemž Kimball má odjet závody v St. Petersburgu, Indianapolisu, Texasu, Poconu a právě na okruhu Laguna Seca. Enerson by měl s týmem Trevora Carlina spolupracovat i příští týden při oficiálních testech na okruhu v Austinu.

Několik jezdců přehnalo snahu a skončilo v únikových zónách, obešlo se to ale bez kontaktu se zdí. Největší porci smůly si tak vybral Will Power jehož test ukončila předčasně závada na motoru.