Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Spor o Ferrari Mission Winnow se přiostřuje

Spor o Ferrari Mission Winnow se přiostřuje

Do problémů se mohou v Austrálii dostat i média

Spor ohledně přípustnosti použití loga Mission Winnow týmem Ferrari během VC Austrálie se přiostřuje. Jak už to v takových případech bývá, stojí proti sobě dva navzájem nesmiřitelné názory.

První reprezentuje jistý doktor John Cunningham z Melbourne. Právě na popud tohoto aktivisty zahájily úřady u protinožců svoje vyšetřování. Cunningham, známý jako militantní nepřítel kouření, si prohlédl oficiální internetovou stránku kampaně Mission Winnow a měl okamžitě jasno.

Přesvědčivě z ní vyplývá, o co jejímu provozovateli jde a čím se zabývá,“ svěřil se listu The Age. „Je jisté, že s vozy formule 1 to nemá nic společného. Tabákové koncerny vědí, že jejich finanční přežití závisí na tom, zda udrží konzumenty závislé na nikotinu. Proto vkládají velké prostředky do výzkumu, aby nacházely stále efektivnější metody. Nikoliv ku prospěchu zákazníků, nýbrž svých akcionářů.

Společnost Philip Morris, neboť o ni v tomto sporu jde, jen potvrdila svoje předchozí stanovisko.

 

Logo Mission Winnow nesly vozy Ferrari poprvé během loňské VC Japonska

 

Mission Winnow není reklamou na nějaký náš produkt nebo značku. Mnohem více vypovídá o tom, co děláme pro to, abychom byli ještě lepší,“ vysvětlil, nepříliš originálně, šéf komunikace cigaretového giganta Tommas di Giovanni. „Sledujeme pečlivě vývoj v Austrálii a chápeme obavy, které tam nyní zavládly. Společně s organizátory velké ceny usilovně pracujeme na tom, abychom příslušným institucím mohli dát co nejdříve kompetentní odpověď. Jsme přesvědčení, že ničím zákonné normy neporušujeme.“

Oněmi institucemi jsou federální ministerstvo zdravotnictví a jeho regionální odnož ve státu Victoria. Do ohniska jejich zájmu se dostala nyní i média, která se o akci chystají informovat. Ta mohou být popotahována za to, že publikují obrazový materiál s nezákonným obsahem. V krajním případě by také nemusel být žádný přímý přenos ze závodu...