Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Nové Toro Rosso STR14 ve starých barvách

Nové Toro Rosso STR14 ve starých barvách

Auto nezapře svůj původ v loňském Red Bullu

První z dnešních dvou premiér vozů pro sezonu 2019 patřila Scuderii Toro Rosso. Juniorka Red Bullu ukázala auto, se kterým budou jezdit Daniil Kvjat a Alexander Albon.

Šlo pouze o virtuální prezentaci, kdy stáj zveřejnila několik fotografií a videosekvenci. Žádná senzace se nekoná, barvy monopostu, pojmenovaného STR14, se nemění.

Ani vzhled automobilu není žádnou zásadní novinkou, jedná se o poněkud přepracovaný loňský Red Bull RB14. Nejvýraznější změnu představuje inovované přední křídlo.

Už v prosinci dorazila do centrály Toro Rosso ve Faenze zásilka dílů, majících původ v RB14. „Předpisy to umožňují,“ potvrdil tehdy Helmut Marko. „Za těchto okolností může Toro Rosso bojovat o šesté, možná i páté místo v Poháru konstruktérů.“ Tyto synergické efekty se mají, v souvislosti s přechodem na stejného dodavatele pohonné jednotky, nadále posilovat.

 

Chceme se neustále zlepšovat, abychom dokázali bojovat o co nejvyšší příčky,“ uvedl šéf týmu Franz Tost. „Tuto zimu jsme tvrdě pracovali především na vylepšeních organizační struktury, která nám v minulosti způsobila pár problémů.“