Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Přinese BAT McLarenu lepší zítřek?

Přinese BAT McLarenu lepší zítřek?

Další tabákový koncern zkouší štěstí

Zaděláno na další problém? McLaren dnes oznámil uzavření partnerství s koncernem British American Tobacco (BAT). Čím se tato korporace zabývá, je nabíledni.

Celé to nápadně připomíná causu kolem Mission Winnow u Ferrari. Také BAT přichází se zdánlivě neškodným sloganem A Better Tomorrow a i zde jde o komunikaci „zdravějších“ forem konzumace nikotinu než v klasických cigaretách.

Kromě toho se obě strany dohodly také na technologické spolupráci, jež bude probíhat prostřednictvím firmy McLaren Applied Technologies. Týkat se má výzkumu palivových článků a progresivních materiálů.

McLaren má s tabákovou reklamou bohaté zkušenosti - dlouhé roky byl spojen se značkou West

BAT není ve formuli 1 žádným nováčkem. V roce 1997 koupil skomírající Tyrrell a o dva roky později ho přejmenoval na British American Racing (B.A.R.). Za tým jezdili i exmistr světa Jacques Villeneuve a Jenson Button.

Nejvíce se však stáj proslavila odlišně zbarvenými vozy, z nichž jeden propagoval značku Lucky Strike a druhý 555. Když jí to bylo zakázáno, pojednala odlišně obě strany monopostů – ve F1 dodnes ojedinělý jev.

Vrchol představovala sezona 2004, v níž B.A.R. obsadil druhé místo v Poháru konstruktérů. V roce 2006 byl prodán Hondě.