Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Binotto jezdcům vyměnil inženýry a mechaniky

Binotto jezdcům vyměnil inženýry a mechaniky

Leclerc dostal Vettelovu partu

Jedním z prvních velkých rozhodnutí Mattia Binotta v křesle šéfa týmu je přehodit jezdcům jejich inženýry a mechaniky. Parta dosud pracující pro Sebastiana Vettela tedy přechází na opačnou stranu garáže a Němec si bude zvykat na bývalou posádku Kimiho Räikkönena. Můžeme se domnívat, že změna sleduje co nejhladší přijetí Charlese Leclerka.

Mladý Monačan to nebude mít lehké. Na jedné straně mu mohou všichni závidět, ale na druhé straně závodit za Ferrari již ve své druhé sezoně ve F1 a ve věku 21 let… Tlak médií, fanoušků a majitelů už zlomil nebo popletl hlavu nejednomu podstatně zkušenějšímu jezdci.

Leclerc tedy hned od začátku dostane již výborně fungující partu inženýrů a mechaniků, ale bez bývalého Räikkönenova závodního inženýra, jenž je pro jezdce během závodního víkendu tou vůbec nejdůležitější osobou. Této výzvy se chopí Jock Clear, který v minulosti například u Williamsu vedl Jacquesa Villeneuvea k zisku titulu a později pracoval i s Michaelem Schumacherem, Nikem Rosbergem a Lewisem Hamiltonem.

Prohození stran má ještě dvě výjimky. Vettel si ponechá svého závodního inženýra Riccarda Adama, se kterým je spojen již od svého příchodu do Scuderie v roce 2015. A na voze se startovním číslem 5 budou, z nějakého důvodu, nadále pracovat titíž motoroví inženýři.

Rošáda nám připomíná nedávné roky Mercedesu. Toto Wolff ale rozhodl o výměně stran kvůli narůstající rivalitě, která začala přecházet z pilotů na členy týmu.