Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

V Alfě je větší pohoda a méně politiky

V Alfě je větší pohoda a méně politiky

Räikkönenovi se nový domov líbí

Kimimu Räikkönenovi se v novém týmu líbí. Podepsal se Sauberem a nyní je to Alfa Romeo, ale stále se jedná o menší tým s uvolněnější atmosférou a absentujícími politickými hrami. Jelikož předchozích pět sezon strávil u Ferrari, nepřímo tak přiznal, že tam se politikaří hodně.

"Asi ani ne, nevím," zněla první slova odpovědi, když se ho italský redaktor Motorsportu zeptal, zda se v novém týmu cítí uvolněněji. Pak ale pokračoval. "V každém týmu jsou závazky i šibeniční termíny. U některých týmů je více povinností, jinde méně. V některých se více politikaří, jinde je jí méně nebo žádná.

Všichni jdou za stejným cílem, ale jejich cesty se různí. Někdy jsou stejné a někdy zcela odlišné. V tomto týmu je rozhodně uvolněnější atmosféra, všichni se soustředí na závodní aspekt a není tady tolik politiky. Řekl bych, že takto je pro každého snazší dělat si svou práci."

Räikkönen se mimo jiné musel seznámit s novým šéfem.

"Samozřejmě vím, jak moc úspěšný byl jeho tým ve F2, GP2 a GP3. Ale osobně jsme se poznali, až když jsem přišel k Alfě Romeo. A musím říct, že na mě zapůsobil dojmem člověka, který je duší závodník. Myslí pouze na to, čeho chce dosáhnout na trati. A je v tom dobrý," zhodnotil Icemen Fréderika Vasseura.