Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Mercedes možná bude muset dohánět během sezony

Mercedes možná bude muset dohánět během sezony

Problémům stříbrných šípů začíná věřit i Vettel

Valtteri Bottas si není jist, zda Mercedes bude v Austrálii alespoň vyrovnaným soupeřem Ferrari. Čeká další zásahy do aerodynamiky.

"Už je to lepší. Ale bude to stačit? Tak to je už otázka," řekl Fin. "Oproti minulému týdnu je rozhodně cítit zlepšení, vůz je stabilnější a má celkově více přítlaku. Myslíme si však, že jsme ještě neodemkli celý jeho potenciál. Budeme potřebovat další nové díly a po skončení testů ještě budeme mít trochu času, než poletíme do Austrálie.

Oni (Ferrari) se zdají být velmi silní. Mezi testy a Melbourne se vždy může změnit spousta věcí, ale rozhodně mají dobrý vůz. Já si myslím, že musíme z toho našeho dostat více rychlosti, pokud jim máme být skutečně vyrovnaným soupeřem.

Z týdne na týden jsme byli schopni zlepšit celkové vyvážení vozu, jeho výkyvy v různých rychlostech. Ještě to není perfektní vůz, ale cítíme, že v něm dříme potenciál."

Sezona zahrnuje 21 závodů, takže pokud to v Austrálii nevyjde, Mercedes nemusí panikařit.

"Nepochybujte o tom, že bychom v Melbourne chtěli být konkurenceschopní, to je naším cílem. Víme, že je to možné, jsme silný tým. Ale pokud ne, pokud budeme zaostávat, tak bude naším cílem dohnat je.

Toto je úžasný tým s úžasnou továrnou a lidmi, takže pro něj nic není nemožné. Bude to dlouhá sezona a ve srovnání s minulým rokem nás čekají rychlejší závody ve vývoji (kvůli změně pravidel). Takže pokud nebudeme v Melbourne na špici, rozhodně se nevzdáme a budeme makat jako jeden tým," slíbil Bottas.


V reálnost problémů Mercedesu začíná pomalu věřit i Sebastian Vettel, kterému by to mohlo vydláždit cestu k pátému mistrovskému titulu, prvnímu od roku 2013.

"Na časy moc nekoukám, ale podle mě jsme na tom dobře," řekl německý závodník. "I Red Bull vypadá dobře, je rychlý a konzistentní a zatím se zdá být i spolehlivý. A někdo může překvapit. Alfa Romeo, kupříkladu, vypadá velmi dobře."

Ale navzdory tomu, co tvrdí v první větě, evidentně časy sleduje. A ne pouze ty své, ale i jezdců Mercedesu: "Není snadné z toho něco vyčíst. Některé jejich úseky vypadají dobře, jiné méně dobře."

Otázkou je, zda se Mercedes jenom nerozbíhá po nasazení velkého nového aerodynamického vylepšení, které na voze přistálo během přestávky mezi první a druhou polovinou zimního testování.

"Každý si vybírá vlastní cestu a skutečný význam bude mít až to, jak se věci budou mít v Melbourne," uzavřel debatu Vettel.