Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Kubica se vyhýbal obrubníkům

Kubica se vyhýbal obrubníkům

Náhradních dílů je pořád málo, stejně jako přilnavosti

Robert Kubica se dnes poprvé od roku 2010 v trénincích připravoval na velkou cenu F1 a byl o čtyři sekundy pomalejší než čelo tabulky. Je docela pravděpodobné, že Williams FW42 je aktuálně nejpomalejším vozem v poli a kromě toho na něj jezdci ještě musejí dávat dobrý pozor, aby ho nerozbili.

"Bohužel, ve druhém tréninku jsme museli přistoupit ke kompromisům z důvodu nějakého poškození," řekl Polák. "Nebylo to zrovna skvělé odpoledne, dopoledne nám celkově chyběla přilnavost. Jízda je dost těžká, i když je všechno na svém místě. Ale musíme se vyhýbat obrubníkům, takže to není vůbec snadné. Obzvláště když bojujete i o to, abyste zůstali na trati. Ale ano, je tady jedno pozitivum. Odpoledne jsem měl z vozu lepší pocit, jenže vše bylo ovlivněno problémy. Vůz se těžko řídí, a když je navíc poškozený, tak je to ještě náročnější."

A jaké přesně problémy ho trápily? Špatné vyvážení vozu?

"Nemohu s vámi mluvit o detailech, ale když jsem řekl, že jsme bojovali o to, abychom alespoň zůstali na trati, tak to samozřejmě znamená, že vyvážení není skvělé. Jenže to není o vyvážení, je to o celkové přilnavosti, která nám schází," postěžoval si navrátilec.