Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Marko ohlašuje boj o titul

Marko ohlašuje boj o titul

Red Bull se nebude ohlížet přes rameno na Ferrari

Helmut Marko je po prvním závodě sezony maximálně optimistický. Ferrari, které po testech pasoval na favorita, vidí v současné hierarchii až za Red Bullem, jehož cílem má být boj o titul s Mercedesem.

"Velmi povzbudivé je, že jsme během závodu nedostali ani jedno varování týkající se motoru. Vše od spotřeby paliva přes výkon, baterie a další věci bylo celou dobu v pořádku," řekl šéf motorsportu Red Bullu v rozhovoru pro Speed ​​Week.

"Odstup od Mercedesu zůstal na celkem přijatelné úrovni. Neohlížím se dozadu na Ferrari. Naším cílem je vždy první místo, hledíme před sebe. Max měl velmi dobrý start do sezony. Takto se vyhrávají tituly, získáváním nejlepšího výsledku a bodů.

S naším vozem budeme moci bojovat o titul. Chceme víc než třetí místa. Ale směřujeme k tomu. Rychlostně jsme na tom byli stejně jako Hamilton. Nyní musíme zapracovat na šasi. Potřebujeme více přítlaku. V posledních letech jsme si zvykli stavět vozy s malým přítlakem, aby měli co nejmenší aerodynamický odpor. Ale nyní už tento problém (s nízkým výkonem motoru a nízkou maximální rychlostí na rovinkách) nemáme."

Přestože v tomto rozhovoru pochválil i Maxe Verstappena, jinde mluvil o tom, že mohl být klidně druhý.

"Od prvního kola prvního tréninku neměl motor ani jeden problém. V závodě jsme ušetřili spoustu energie, protože jsme chtěli v posledních třech kolech ještě zaútočit. Naneštěstí, Max vyjel mimo trať. Proto jsme nakonec na Hamiltona nezaútočili. Jsme rádi, že v závodě nebyla ztráta tak velká jako v kvalifikaci. Víme, že pokud vylepšíme šasi, nemusíme se bát nikoho."

Christian Horner je již tradičně nohami pevněji na zemi. "Na úvahy o titulech je ještě příliš brzy. Účast na stupních vítězů je velkým milníkem pro Hondu, my jsme na tento úspěch hrdí a jsme vděční za produkt, který od nich dostáváme. Byl to pouze jeden závod, ale můžeme ho brát jako dobrý start a stavět na pozitivní energii,“ řekl šéf týmu Red Bull.